Lunchbijeenkomst: Bestuurdersaansprakelijkheid

7 juni 2018 van 9:30 – 12:30 uur.

Lunchbijeenkomst: Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder van een vereniging of stichting wilt u uiteraard de doelen van uw vereniging of stichting zo goed mogelijk nastreven. Uw gedachten zullen daarbij mogelijk niet als eerste uitgaan naar de aansprakelijkheidsrisico’s die u persoonlijk als bestuurder loopt. Maar het kan natuurlijk ook eens tegenzitten. Zeker in een tijd die zich kenmerkt door teruglopende ledentallen en teruggeschroefde subsidies. Verenigingen en stichtingen kunnen failleren en zij kunnen aansprakelijk gesteld worden

En dan?
Hoe zit het in die gevallen met uw persoonlijke positie als bestuurder? Wanneer loopt u persoonlijk risico en wat moet u doen om persoonlijke aansprakelijkheid te voorkomen? U wilt uiteraard niet dat de deurwaarder bij u thuis voor de deur staat. En hoe gaat een curator te werk en wat kunt u als bestuurder verwachten bij een faillissement van de stichting of vereniging?

Programma (van 09.30-12.30, inclusief lunch)
Armando gaat aan de hand van verschillende voorbeelden uit de rechtspraak en de praktijk in een interactieve inspiratiesessie de do’s en don’ts van het besturen bespreken, bekeken vanuit de aansprakelijkheidsrisico’s die bestuurders persoonlijk lopen. Ook zult u een kijkje krijgen in de keuken van de curator.

Over de cursusbegeleider

Wie is Armando Mosele? Schermafbeelding 2017-05-19 om 09.33.49
Armando -werkzaam bij Valegis Advocaten- is sinds 2001 advocaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij adviseert en procedeert met regelmaat over kwesties die de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders raken. Daarnaast is hij circa 10 jaar werkzaam geweest als curator.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft u een telefonisch intakegesprek met de cursusbegeleider. Met uw persoonlijke interessegebieden wordt tijdens de workshop zoveel mogelijk rekening gehouden.

Doelgroep
* (Aspirant) bestuurders en toezichthouders van verenigingen, ledenorganisaties, fondsen en federaties.
* Verenigingen die bezig zijn met veranderen.

Kosten :
Geen (bij annulering of no-show worden wel organisatie kosten in rekening gebracht)

Met deze -gratis- Inspiratiesessie over Bestuurdersaansprakelijkheid herkent u voortaan uw aansprakelijkheden. Wat iedere bestuurder eigenlijk moet weten!

De essentie van onze Inspiratiesessies; Verbinden op inhoud in een kleinschalige en vertrouwelijke omgeving en met praktijkgerichte tips naar huis! 
U kunt zich hier aanmelden voor de lunchbijeenkomst.