Inspiratiesessie: Een strategisch plan op 1 A4 dat werkt!

31 mei 2018 van 15:00 – 18:00 uur.

Inspiratiesessie: Een strategisch plan op 1 A4 dat werkt!

Een strategisch plan dat wérkt voor u, uw medewerkers, uw leden en/of klanten.
Hoe borgt u als bestuurder dat uw organisatie continue werkt aan het bereiken van het strategische doel van uw organisatie en niet verzandt in de “waan van de dag” ? Hoe zorgt u dat zowel de verantwoordelijkheid van u als bestuurder, de belangen van uw leden/klanten én de rollen van uw staf goed worden ingevuld.

In deze Inspiratiesessie ervaart u hoe u een sterk, onderscheidend plan kunt opstellen, door middel van OGSM, een strategisch plan op 1 A4. Een sterke inhoud en een format dat u verder helpt, specifiek gericht op uw strategische rol en de vele uitdagingen die u heeft. De methodiek helpt u een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende rollen en strategische niveaus.

Ook staat de methodiek bekend omdat het dwingt scherpe keuzes te maken en daardoor meer kans op succes te creëren. Het is, naast een strategisch plan op 1 A4, een praktische management methodiek, waardoor u ook actief, op verschillende niveaus kunt (bij) sturen en uw verschillende stakeholders van de voortgang op de hoogte kunt houden.

Referenties
In 2016 en 2017 is deze bijeenkomst meerdere keren georganiseerd. Enkele reacties:

* Inspirerend, mede door proactieve houding van alle “cursisten”
* Ik ga er zeker mee stoeien.
* De deelnemers van gelijkwaardig niveau waren, waardoor er snel geschakeld kon worden.
* Eenvoud, focus en samenhang.
* Sterk samenspel, prima gebracht en perfect georganiseerd!
* Rapportcijfer: van een 8 tot 10!

Programma
15.00 uur: Inloop
15.30 uur: Start eerste deel:
* De rol van de bestuurder; voorbeelden uit de praktijk en discussie
* Hoe geeft u als bestuurder uw organisatie voldoende richting zonder in details te verzanden?
17.00 uur: korte pauze
17.15 uur: Start tweede deel:
* Geschiedenis en achtergrond OGSM
* Hoe creëert u een gedragen, strategisch én praktisch plan
* Hoe borgt u de uitvoering van het plan
18.00 uur Start borrel

Wie is Stephan Ledder?
Stephan Ledder OGSM Bestuurderscentrum
Stephan heeft een aantal grote verandertrajecten geleid (onder andere internal branding trajecten) en strategieën opgesteld binnen zowel de (semi) publieke als private sector, waaronder ook zeer complexe (bestuurlijke) omgevingen. Naast zijn werk als Partner bij Business Openers is hij voorzitter van het bestuur van een not-for-profit muziek organisatie en betrokken als adviseur bij een organisatie die vrouwen en kinderen opvangt die slachtoffer zijn van mensenhandel.

 

Doelgroep
* Bestuurders en toezichthouders van brancheorganisaties, beroepsverenigingen, ledenorganisaties, fondsen en federaties.
* Verenigingen die bezig zijn met veranderen.

Kosten
Geen deelnemerskosten, wel annuleringskosten
Let op! Deelname is gratis, echter er worden wel kosten voor u gemaakt. Daarom worden er bij uw annulering wel organisatiekosten bij u in rekening gebracht.

Bij onverhoopte verhindering van deelname is het – in overleg – mogelijk dat uw gereserveerde plaats wordt ingenomen door een vervanger. Er worden dan in dat geval geen organisatiekosten in rekening gebracht. Annulering van uw deelname aan deze Inspiratiesessie is uitsluitend schriftelijk (per post of e-mail) mogelijk.

Beperkte plaatsen
De Inspiratiesessies worden goed bezocht, goed beoordeeld en dus van een goed niveau. Het aantal plaatsen is echter wel beperkt tot 15 personen! Wees er daarom snel bij. VOL = VOL. U kunt zich tot 10 mei aanmelden.

De essentie van onze Inspiratiesessies; Verbinden op inhoud in een kleinschalige en vertrouwelijke omgeving en met praktijkgerichte tips naar huis!

U kunt zich hier aanmelden voor de lunchbijeenkomst.