VEXPAN LUNCHBIJEENKOMST: DE MOBILITEITSHUB

Voor onze opdrachtgever Vexpan organiseren wij op 7 november de lunchbijeenkomst DE MOBILITEITSHUB

Een fysieke ruimte waarin de mobiliteitsbehoefte van de diverse doelgroepen in een gebied wordt geaccommodeerd. Maar wie zijn die doelgroepen? Hoe bepaal je hun mobiliteitsbehoefte en welke ontwerpuitdagingen kent zo’n fysieke ruimte? Zomaar een voorbeeld van vragen die tijdens de volgende Vexpan lunchbijeenkomst de revue kunnen passeren. Daarbij staat één ding vast: het gaat vandaag niet alleen meer over autoparkeren.

ERNST BOS (SPARK)

De toenemende verdichting van steden en dorpen vraagt om een nieuwe visie op mobiliteit en parkeren. Iedereen zijn eigen parkeerplaats past eenvoudig niet meer, terwijl de vraag naar goede fietsvoorzieningen en deelmobiliteit sterk toeneemt. Hoe zorgen we dat bij gebiedsontwikkelingen mobiliteit en het parkeren van voertuigen duurzaam wordt ingepast? Aan de hand van de nieuwe proceswijzer ‘parkeren en duurzame gebiedsontwikkeling’ van het CROW bespreekt Ernst Bos de kansen voor de toekomst.

JOS VERHULST (31 WEST)

Aan de hand van zijn ervaringen neemt Jos Verhulst ons mee in een verhaal over de uitdagingen die een ontwikkelaar heeft bij het tot stand komen van een Mobiliteitshub. Ontwikkelingen voor een toekomst die niet zeker is. Hoe overtuig je een lokale overheid om daarin risico’s te nemen?

Lees verder en meld u aan op: www.vexpan.nl