Basiscursus: Inleiding tot het vak van besturen!

Of u nu professioneel bestuurder bent of als vrijwilliger op een bestuurspositie bent aangeland: Besturen is een vak. Het maakt in wezen niet uit of het nu een relatief kleine stichting of een grote beroepsorganisatie met landelijke dekking is; er worden eisen gesteld aan de taak- en rolvervulling van en door een bestuurder.

De Nederlandse wetgever eist een behoorlijke taakvervulling; de maatschappelijke omgeving kan veeleisend en kritisch zijn; de media kan er bovenop springen als iets niet goed gaat; nieuws verspreidt zich razendsnel via bijvoorbeeld social media en de achterban heeft hoge verwachtingen. Kortom, de uitdagingen zijn er maar de risico’s ook!

Doelstelling

De cursus “Inleiding tot het vak van besturen” biedt u een interactieve en praktische introductie over het aansturen van een maatschappelijke organisatie. De deelnemers vertegenwoordigen een grote verscheidenheid aan organisaties en brengen met elkaar een hoop (praktijk)kennis aan tafel. Na deze workshop heeft u een goed overzicht van de specifieke basiskennis ten aanzien van de taken en de verantwoordelijkheden die een bestuurder nodig heeft, de rolverdelingen van bestuur en toezicht, de actuele ontwikkelingen op dat terrein en heeft u uw eigen ‘handvatten’ vastgesteld.

programmatekstbold

Voorbereiding

Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft u een telefonisch intakegesprek met de cursusbegeleider. Met uw persoonlijke interessegebieden wordt tijdens de workshop zoveel mogelijk rekening gehouden.

Doelgroep

  • De cursus is bedoeld voor (nieuwe) bestuurders van maatschappelijke organisaties. (beroepsvereniging, brancheorganisatie of andere belangenvereniging, stichting e.d).
  • Bestuurders op alle niveaus die de bestuurskennis willen opfrissen.

Investering:

De kosten bedragen € 175,- per persoon exclusief btw. Dit is inclusief een aangeklede borrel met uw collega-bestuurders.

Cursusbegeleider

lars hooning Bestuurscursus hooningconsult
Lars Hooning – partner van Hooning Consult – heeft een ruime ervaring in bestuur, management en public affairs en deelt deze kennis graag met u.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.