Congres Ivoren Kruis

Voorkomen is de beste zorg.
Bijna 300 mondzorgprofessionals bezochten zaterdag 23 november 2019 het Ivoren Kruis jaarcongres ‘Voorkomen is de beste zorg’ over cariëspreventie in de praktijk.
Onder leiding van dagvoorzitter Marit Verschuuren-Kuijer kwamen tijdens dit congres zeven bevlogen sprekers aan het woord.
Er zijn veel facetten die invloed hebben op een gaaf gebit en goede mondgezondheid. Tijdens deze dag werden de facetten bekeken vanuit de Binnenkant, Buitenkant en Bovenkant (de 3 B’s).
Bestuurslid Katarina Jerkovic introduceerde de dag met de resultaten van de enquête die is gehouden onder gebruikers van de Gewoon Gaaf-methode. Dietist Jolien Verschragen nam ons mee in een geheel nieuwe tak van preventieve tandheelkunde die nog in de kinderschoenen staat: voeding & mondgezondheid in de tandartspraktijk. Vervolgens gaf Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering ons via een interactieve quiz inzicht in de leefwereld van mensen in armoede en gaf ze handvatten om juist ook deze doelgroep preventief te kunnen helpen.
Microbioloog/biochemicus Christien Timmer van Colgate vertelde over de eigenschappen van elmex® kindertandpasta’s die speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde leeftijdfases, volgens de drie mijlpalen in de mondverzorging voor kinderen.